Romania – luati o piatra si aruncati si voi

De ani de zile oriunde ne uitam vedem doar critici la adresa Romaniei si a romanilor, deja nu mai este doar o moda, este o obisnuinta. Toti blamam, damnam, injuram si criticam, cofundandu-ne in blazare. Si eu am criticat si critic, si eu vad cat de departe suntem de civilizatie, de democratie sau de ordine, insa am senzatia ca omitem ceva: noi santem romani. Ca vrem sau nu, ca ne place sau nu, santem si ramanem romani.
Nu imi aduc aminte sa fi vazut oameni care sa isi vorbeasca familia de rau in public si cu atat mai putin pe ei insisi, insa toti denigreaza romania si neamul romanesc. Culmea este ca cele mai urate si grave injuraturi in limba romana sunt cele legate de mama, pentru ca este un punct sensibil insa nu si tara sau neamul.
Ce este trist? Ca toate acele critici sunte reale, faptele exista, oamenii chiar au ajuns asa de jos cum se vede. Ce este si mai trist? Ca noi santem la fel, nu santem deloc diferiti fata de restul, fata de cei pe care ii aratam cu degetul. Stiu, ne place sa credem ca noi santem buni si ei rai, insa nu exista nici o diferenta, credeti-ma.
Poate ar trebui sa ne reconsideram pozitia, poate ar trebui sa incercam sa schimbam ceva, sa oferim si raspunsuri la intrebari, sa gasim solutii la probleme, nu doar sa le semnalam.
Poate ar trebui sa facem ceva.

Reclame

Un gând despre &8222;Romania – luati o piatra si aruncati si voi&8221;

  1. N-avem ce să facem. Vor veni însă peste câțiva ani, atunci când noi vom muri de foame și de ciumă sau orice altă boală medievală, niște nemți să ne cumpere pe 10 lei.

    Și atunci se va trezi în noi identitatea națională, spiritul patriot și revolta față de imaginea de sine pe care ne-am creat-o. Dar n-o să ne țină mult, căci neamțul va mări oferta la 12,3 lei, iar noi ne vom apuca să-i sugem tocul, doar-doar o fi călcat în vreun cârnat nemțesc și avem ocazia să mâncăm ceva săptămâna aia. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s