Vinerea neagra

Cu surle si trambite am ajuns si la Vinerea Neagra, o sarbatoare comerciala importata in stil neaos in Romania doar pentru ca „asa fac americanii”. Black Friday este vinerea de dupa Ziua Recunostintei, zi ce se sarbatoreste in a 4-a joi din Noiembrie in SUA.
Stiti cum arata o oferta normala, un catalog sa spunem de Metro? 2-3 produse cu reducere mare, de 30-50%, cateva produse cu reduceri decente de 10-15% si mai multe produse „pret bun”, adica nimic special doar ca ti le aduce aminte in catalog. Asta e o oferta normala, saptamanala. Black Friday are acelasi format, cateva produse cu reduceri foarte mari, niste produse cu reduceri bune si in rest preturi normale. In fond e doar o ocazie pentru magazine sa creasca in mod artificial vanzarile, scopul lor nu este sa ruleze marfa fara adaos sau in pierdere pentru ca lumea sa fie fericita.
Cum arata asta in Romania? Tiganeste, pentru ca nu putem spune romaneste, desi vorbim de cele mai mari firme din retail, nu? Preturi marite artificial anterior ca sa arate o reducere mai mare decat este cu adevarat, site-uri ce nicioadata nu sunt funtionale pe toata durata promotiei, buluc de oameni care se uita si foarte multi din ei cumpara. Ce cumpara? Tot ce pare redus, chiar daca nu le este musai de trebuinta, insa cum sa ratezi o reducere?
Peste toti si toate aceeasi aglomeratie si agitatie care ne definesc ca natie: toti comenteaza, toti isi dau cu parerea, unii critica, altii lauda iar la final prea putini sunt multumiti de deciziile luate si multi regreta marfa cumparata. Exact ca Nica, isi promit ca la anul nu o sa mai fie la fel si vor fi pregatiti pentru eveniment.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s