Noi si ei

Va aduceti aminte de San Marino? Sau de echipa Insulelor Feroe, vorbind de fotbal? Va dati seama ce bucurie pe aia, muncitori, bucatari si ce mai erau ca joaca cu Romania, o super echipa? Ce pregatiri febrile, sperante si dorinte, ca apoi sa ia bataie cu 1-0 sau 6-0, mereu insa bataie.
Tineti minte si cum ne uitam noi de sus la ei de fiecare data? Ce misto putem face de ei, ca au curajul sa spuna ca au echipa de fotbal desi nu seamana a nimic si are valoarea unei echipe judetene de la noi?
Perfect. Acum inlocuiti in imaginea de mai sus Romania cu lumea civilizata si San Marino cu Romania iar fotbalul cu orice domeniu. Exact ala e nivelul nostru, niste amatori ce uneori frizeaza profesionalismul insa mereu sunt depasiti de ceilalti. E… amuzant pana la dureros sa vezi toata agitatia din tara, politica, economica, orgoliile puse in joc si apoi sa vezi imaginea in ansamblu si cat valoreaza cu adevarat acele entitati pe piata mare.
E interesant sa vezi toti marii specialisti cum le arunca din cand in cand cate o informatie celorlalti, mandri ca apoi sa vezi ca si ei sunt in urma occidentului cu niste ani de zile. Poate uneori ar trebui sa ne uitam in sus in loc sa ne uitam in jos, poate ne-am vedea altfel.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s